ICTS 2015

21. in 22.5.2015 smo v Kongresnem centru Grand Hotela Bernardin organizirali 17. Mednarodno posvetovanje o prometni znanosti – ICTS 2015. Osrednja tema srečanja je bila Pomorska, prometna in logistična znanost. Programski odbor je ob pomoči recenzentov izbral  62 referatov, pri katerih je sodelovalo 141 avtorjev iz štirinajstih držav, in sicer iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Črne gore, Italije, Avstrije, Grčije, Albanije, Kosova, Makedonije, Turčije, Romunije, Poljske in Češke republike. Imeli smo okrog 85 aktivnih udeležencev in gostov konference.

Našo konferenco smo kombinirali z zaključno konferenco Co-Efficient projekta, zato smo imeli dva uvodna nagovora, in sicer nagovor predsednice PO ICTS konference prof.dr. Elen Twrdy in nagovor izr.prof.dr. Staneta Božičnika s Fakultete za gradbeništvo Univerze v Mariboru. V plenarni sekciji smo nato slišali 6 zanimivih predstavitev s tematiko evropske transportne in logistične politike.

V sklopu ICTS konference smo predstavili tudi projekt EA SeaWay, strateški projekt EU, na katerem sodeluje tudi Fakulteta za pomorstvo in promet ter organizirali srečanje z eksperti na področju načrtovanja, organizacije in izvedbe pomorskega potniškega prometa.