ICTS 2013

27.5.2013 smo v Kongresnem centru Grand Hotela Metropol organizirali 16-o Mednarodno posvetovanje o prometni znanosti. Osrednja tema srečanja je bila Pomorska, prometna in logistična znanost. Programski odbor je izbral  56 referatov, pri katerih je sodelovalo 136 avtorjev iz osmih držav, in sicer iz Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne gore, Italije, Poljske in Slovaške. Imeli smo okrog 70 aktivnih udeležencev in gostov konference.

Po uvodnem nagovoru predsednice PO posvetovanja ICTS 2013, prof.dr. Elen Twrdy, sta nekaj uvodnih misli in iztočnic podala prof.dr. Jurij Kolenc in prof.dr. Pavliha. V nadaljevanju otvoritvenega dela posvetovanja ICTS 2013 so dekani jadranskih pomorskih fakultet podali svoje mnenje o pomenu pomorstva in izobraževanja pomorščakov v prihodnosti.  potekala diskusija na temo »Pomen izobraževanja pomorščakov«, na kateri so sodelovali dekani in prodekani iz štirih jadranskih pomorskih fakultet, in sicer prof.dr. Serđo Kos, Dr. Toni Bielić, doc.dr. Rosanda Mulić ter prof. dr. Željko Kurtela.

V sklopu posvetovanja ICTS 2013 je potekala tudi študentska okrogla miza, na kateri so sodelovali študentje UL FPP (Sekcija za promocijo prometa), UL EF (skupina PI-PL) in UM FG.

Slike lahko vidite tu.